E-BÜLTENLER 

Merhaba;

Hayat anlamını bilenler için şahane bir yolculuk.

Her birimizin bu büyük anlama katacağı ve birbirimizi kattıkları ile tamamlayacağı çok özel yeteneklerimiz var.

Mesleğim, iletişim ve insan gelişimi. İnsanın kurumun en iyi hali olabilmesini sağlamak ve bunu etkin çözüm odaklı pozitif bir iletişimle yapmak.

Bunun için hayat yolculuğum...

Öğrenmek öğretmek birlikte yol almak.

İşte tam da pandemi döneminde umutların gölgelendiği, hayatın adeta donduğu zamanda kurdum Gençler İçin İyilik Derneğini...

Çok kıymetli ve iyi kalpli şahane dostlarımla gençlere umut olmak, üretmeleri için yol açmak ve donanımlı olmalarına vesileyiz çalışmalarımızla.

Eğitimler, çalıştaylar, mentorluklar ve yarışmalarla gençlerleyiz onları destekliyor, okul sonrası hayata hazırlanmaları için projeler üretiyoruz.

Bu bültenlerle de hem çalışmalarımızı paylaşmak hem projelerden haberdar etmek hem de daha çok iyiliğe vesile olacak tanışmaları hedefliyoruz.

Bu sene 2.’sini yapacağımız

GELECEĞİMİN SORUMLULUĞUNU ALIYORUM; YAŞAMA SANATI PROJE YARIŞMAMIZA HER ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KATILABİLİR.

İstedikleri türde proje/ çalışma ile iletişim bilgilerini yazarak info@genclericiniyilik.com adresine dosyalarını göndererek yarışmaya katılabilirler.

Her insan ayrı bir değer.

Bu değeri yaratan yetenek, fırsat alanlarını görmek ve hayata katmak mühim olan.

Hayata iyilik katmaya, katılmaya devam.

Saygı ve Sevgilerimle

YAŞAMA SANATI PROJE YARIŞMASI ve SANATAEVET vizyonu

Yaşama Sanatı Proje Yarışmamızın 2. si gerçekleşiyor. SANAT kavramı, insanlık nüfusunun çok küçük bir zümresine ait bir kavram değil. Öyle olması mümkün de değil. Sanat kavramı bütün insanlığın ortak buluşma noktasıdır. İnsan beyninin odaları arasında, kaydolmuş tüm dosyaları arasında milyarlarca nöron ile gezinebilmektir ve bunun farkında olabilmektir sanat. Bu dosyaların birçoğu beynimiz ve beş duyumuz aracılığı ile kendiliğinden kaydolur. Bu verilerin, ve öğrendiklerinin çözüm ve yaratıcılık sürecinde insan; bağlantılı düşünme, deneyim ve yaratıcılık sürecine yönelir. Düşünce, bilgi ezberci değildir. Uygulama gerektirir, sonuçta ürün yaratmalıdır. Sanat bu bütünselliğin adıdır. Kendi soyunun 70 bin yıllık birikimlerinden, yazılı aktarımlardan, deneyimler ve sonuçlarından da haberli olup onların mirasını sürdürmektir…  Kendini, özenle geliştirdiği düşünce ve onun sonucu olarak, yaptığı iş ile ifade etmektir sanat. Sanat, başarısızlıklardan yılmaz. Her seferinde bir öncekinden daha iyi, daha güzel ve daha doğru olanı arar. İnsanlığı mağaradan çıkarıp, 80-100 katlı gökdelene, uzaya taşıyan insan özelliğinin adıdır sanat. Dünyaya tıp deneyimini hediye eden, ve bilime dönüşmesine neden olan   "Sanat uzun hayat kısa" sözünü tarihe yazan, Hipokrat kadar somut olan, SANAT kavramının bütünsel düşünmenin adı olduğudur. İşte böyle bir sanat kavramında buluşabilmek için SANATAEVET diyoruz.  Bu milenyumu anlamanın ve yaşama biçimini oluşturacak düşünceleri geliştirebilmenin adıdır sanat! Sanat, mutluluğun resmini yaparken en ufak bir detayı görmezden gelmemektir.

 

İnsanı, doğanın içindeki diğer canlılardan farklı yapan en önemli özellik, düşünmesi ve düşündüğünü gerçekleştirmesidir. SANAT, teori ve pratik, düşünce ve uygulama demektir. İçinde bulunduğu, doğa, diğer canlılar ve tüm etmenlerden etkilenerek, yaşadığı ortamı yeniden şekillendirebilen, gördüklerini, düşündüklerini birbirine aktararak, deneyim ve buluşları ile gelecek kuşakların da sanat düşüncesine katkıda bulunmayı isteyebilen tek canlı insandır.

İnsanın kendisi sanat eseridir. İnsan beyninin sahip olduğu özelliklerin tümü sanat bütünselliği ve özeni ile oluşmuştur. İnsana da bunu kullanmak, bunun farkında olmak kalıyor. Eğitim insanlığın bulduğu en değerli ürünlerden biri. Öğretilenin yaşamda kullanılması yani… İnsanlara, bu değerli organı, beynini, düşünce ve uygulamada kullanma şansını vermeli… Bunun için de eğitim sanattır. Sanat olarak yapılmadığı zaman, işlevsizleşir. Öğretimde yaşanan ezbercilik ile karışır. Sanat kültürü, yaşam kültürü ile buluşmaz. Yaşam robotlaşır. İnsancıl düşünceler ve yaratıcılıklar saçma bulunur. Bu da toplumda bunalım ve hiçlik duygusu yaratır. Meslekler gelişmez. Meslek tanımları yapılmaz. Bu durumda İstihdam, özlük hakları gibi kavramlar anlamlarını yitirir. Ekonomik sorunların temelinde kültür sorununun olduğu düşünülemez olur. Kavramlar arasındaki bütünsellik ilişkisi unutulur! Bu özensizlik, toplumsal sorunlarda tahlil ve teşhis yapmayı engeller. Sanat kültürü erozyona uğrar. Toplum endişe ve kaygı bozukluğu yaşar. Öfke kontrolsüzleşir. Çözümler, ancak yaşam kültürünün sanat olarak yeniden düzenlenmesi ile mümkün olabilir. Ekonomik sorunu olan ülkelerde mutlaka, kültür sorunu vardır. Bu, bastırılmış kimlik, yaşam kültürünün parçalanması, hatalı eğitim, sistemsizlik, vizyonsuzluk, etik, estetik ve adalet değerlerinde erozyon var demektir... Bu erozyon, işsizlik, tembellik, ahlak sorunları, suç işleme, çözümsüzlük problemlerini arttırır. Yaşama Sanatı, projeleri, işte sanat kelimesinin sahip olduğu bu çok değerli içerik ile yaşamın yeniden yapılandırılmasıdır. Tüm insanlara yaptıkları işleri geliştirerek, özenle yaparak, kendilerini değerli birer yaşam sanatçısı hissettirecek proje yarışmasıdır. Din dil, ırk ve siyasi görüş parçalanması yerine çözüm odaklıdır. Bu yarışma, sanat kavramının, evrensel yaşamda oluşmuş doğru anlamını, bu milenyumda yaşama yeniden değer katmak gerekliliğini hatırlatıyor. Her insanın değerli olduğunu ve sanatçı potansiyeli taşıdığını hatırlatıyor, Bu yarışma, hatırlamayı hatırlamaya ve yeniden değerlendirmeye evet diyen, pozitif değer yaratma yarışmasıdır. Yaşama sanatını oluşturmak demek, sanatı tüm yaşamın vizyonu yapmak demektir. YAŞAMA SANATI projesi katılımcıları ile ödül kazananları ile büyüyor. İlk yarışmaya katılanlar birbirlerinden kopmuyor. Sanki şimdiden, bir SANATAEVET Enstitüsü temelleri atılıyor. Yaratıcı, problem çözücü bir aile haline geliyor. Buradan ne enstitüler, ne akademik yapılar çıkar. Ne kadar değerli ve kalıcı projeler çıkar. Bunlar yarışma yaş aldıkça daha görünür hale gelecek. Bundan eminim. Çünkü buradan başka bir yol yok, geleceğe uzanan. Sanataevet.

Ayten Betül Yumak;

Ekip arkadaşım Emre ile umutlarımızın tükenmeye başladığı pandemi dönemi, kendi emeklerimiz ile çektiğimiz Belgesellerimizi durma noktasına getirmişti. Tesadüfen karşımıza çıkan “Gençler İçin İyilik Derneği Yaşama Sanatı Yarışması” ile hiç beklemediğimiz güzel insanlarla tanışma ve fikirlerimizi aktarma fırsatı bulduk. Yarışmada 1.’liğe layık görülen Belgeselimiz “Şarap Tanrısı’nın Toprakları: Nysa Antik Kenti” oldu. Başvurduğumuz diğer belgeselimiz “Alabanda Antik Kenti” ise ilk 10’a girerek bizleri gururlandırdı. Yarışma sürecinde ve sonrasında bizlerden yardımını esirgemeyen Gençler İçin İyilik Derneği’nin yeni üyeleri olmaktan mutluluk duyuyoruz. Umuyorum ki daha birçok belgeselimizi sizlerle buluşturup gururlanacağız. Her şey için çok teşekkürler. ??

Emre Öner;

Belgesel çekmeye müthiş bir motivasyon ve özveriyle başladıktan sonra çok zorlu süreçlerden geçmiştik. Başarının her zaman gayretle geleceğine inanan biri olarak moralim üst seviyedeydi. Zorlu süreçleri bu moralle bir bir atlattıktan sonra ise beklediğimiz sonuca ulaşamamıştık, birde üstüne koronavirüsün çıkması bizi durma noktasına getirmişti. Gençler İçin İyilik Derneği'nin düzenlediği yarışmaya katılıp 1. olunca çabalarımızın karşılığını aldığımı hissettim ve kendimde yeniden başlama gücü buldum. Daha sonrasında alanında birçok uzman isimle konuşma fırsatım oldu ve bu durum bakış açımı değiştirdi. Bana bir sürü yeni özellik kazandırdı. İyi ki Gençler İçin İyilik Derneği ile yolum kesişti ve umarım bu yolda uzunca bir zaman birlikte yürürüz.

Muharrem Yılmaz;

Muhteşem bir enerjinin ortasında kaldığım ve çok tatlı bir koşuşturma içinde bulunduğum yarışma telaşımın ödülle sonuçlandığını öğrendiğimde sahneye çıktım karşımda çok kalabalık iş insanları, sanatçılar ve öğretim görevlileri vardı. Bu güzel anları önümüzdeki yıllarda ödül alan farklı gençlerle tekrar yaşamak için can atıyorum. Şimdi ödül aldığım müzik dalında ilerlerken kendi mesleğim olan laborantlığı da icra ediyorum. Bana unutulmaz bir an verdikleri için orada bulunan herkese teşekkür ederim.

Ragıp Çavdar;

" Bu yarışmayı ilk duyduğumda projemin sanatsal yönünün ne kadar eksik olduğunu anladım. Sanat için evet diyen değerli insanların projelere yönelik değerli bakış açılarını hissettiğim harika bir yarışmaydı. İlk kez bir yarışmada ticari taraf yönüyle eleştiri almadım. Bu yarışma bana her projenin sanatsal bir yönünün olduğunu ve o tarafın geliştirilmezse büyük kitlelere hitap edemeyeceğini gösterdi. Ayrıca yarışmadan sonra da bizlere etkin mentorluk ve danışmanlık süreçleri başlattılar. Bu yüzden değerli Gençler İçin İyilik Derneği'ne çok teşekkür ederim. Bence büyük kitlelere hitap eden değerli sanatkarlarımızın biz gençlerin projelerinde daha çok mentor olarak yer alması gerekiyor. Böylelikle biz de yaptığımız işleri severek yaparken bu işlerde sanatkar titizliğiyle davranabiliriz. Şu an projem devam ediyor ve daha fazla insanın ilgisini çekmeye başladı. Gelecekte projem üzerinden bir kariyer başlangıcı yapmak istiyorum. Türkiye'nin genç işsizlik sorununu bir eğitimci olarak çözmek istiyorum. İşimin içine sanat katarak nasıl daha verimli olduğunu gördüğüm günden bu yana daha bir sıkı sarıldım. Her şey için teşekkür ederim.

İsmail Kaya;

İçimden geldiği gibi ilgi duyduğum her alanla ilgili hayallerimi umutlarımı ve eserlerimi besleyen, çalışmayı teşvik eden, özgürce istediğimiz hedeflere ilerlememizde biz öğrencilere destek olan, attığımız adımları sağlam ve bilerek atmamızı sağlayan, ve geleceğe karamsar değil mutlulukla bakmamızı sağlayan derneğimizin gerçek bir iyilik olduğunu düşünüyorum. Gençler için iyilik…

Doğukan Özyolu;

Derneğin yapmış olduğu yarışmadan öncede farklı etkinliklerle derneği tanıma ve içine girme şansım olmuştu. Gerçekten ilk girdiğim Doğukan ile şu an ki Doğukan arasında çok fazla farklar var gerek iş hayatına bakış açım gerek günlük motivasyonum eskiye göre çok daha gelişmiş hissediyorum. Yarışmada aldığım ödülden sonra da yaptığım şeylerin önemini daha çok anladım. Yarışmadan sonra aldığım farklı eğitimlerle de şimdiden kariyerim için hedeflerimi daha sağlam temellere dayandırıp bu hedefler doğrultusunda kendimi daha çok geliştiriyorum. Son sınıf öğrencisi olarak şu an da kısmi zamanlı olarak Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezin de çalışıyorum. Hedeflerime ulaşmam konusunda bana yardımcı olan Gençler İçin İyilik Derneği’ne çok teşekkür ederim.

Elifnur Polat;

Gençler İçin İyilik Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Yaşama Sanatı” yarışmasına Marmara Eğitim Kurumlarının Kurucusu Sevgili, Eralp SARIKAMIŞ Hocamın desteğiyle başvurdum. Pandemide kendi iç dünyamı yansıtan sosyal psikoloji alanında bir senaryo ile katılım sağladım. Yarışmada 4.lüğü paylaştım. İnsanların birbiriyle olan ilişkilerinde, bencilleştiği bu modern zamanda iyiliğin elden ele dağıtılması için bir yarışma düzenlenmiş olması ve bu yarışmada benim de adımın anılmış olması benim için gerçekten paha biçilmez bir onur…

Melisa Şahiner;

Bu dernek hayatım için çok büyük bir dönüm noktası olmuştu. Yarışmayı ilk Sevgili Tamer Levent Hocamdan gördükten sonra inanılmaz bir heyecanla çalışmalara başladım. Kaleme döktüğüm Kilitli Kelebek Hikayem ile beşinciliğe layık görüldüm. Bu yarışma sayesinde gerçekten çok yetenekli, çok güzel insanlarla tanıştım. Yarışma süresince ve sonrasında da bizden desteklerini asla esirgemeyen Gençler için İyilik Derneği Ailesi ile bu yola devam etmek için can atıyor, yeni hikayelerimi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum! Hayatıma büyük dokunuşlar yapan Gençler için İyilik Derneği’ne sonsuz teşekkür ederim...

Nigar Afandiyeva;

Çok emek verdiğim ve hevesli olarak katıldığım yarışmada ödül aldığımı duyduğumda yaşadığım mutluluk paha biçilmezdi. Her ne kadar uzakta olsam da, benden desteklerini ve en önemlisi inancını esirgemeyen bu dernek, hayallerime ulaşma yolunda bana çok yardımcı oldu ve olmaya da devam ediyor. Onların sayesinde öğrendiklerim ve bana kazandırdıkları insanlar sayesinde artık hedeflerime daha da yakınım.

 

14.12.2020

GELECEĞİMİN SORUMLULUĞU “YAŞAMA SANATI” PROJE YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Gençler İçin İyilik Derneği, ilk projesi olan “Geleceğimin Sorumluluğu “Yaşam Sanatı” proje yarışması için başvuruları almaya başladı.

Üniversite öğrencilerinin eğitimlerinde başarılı olabilmeleri için, ihtiyaç duydukları eksiklikleri karşılayacak kaynakları bulma, köprü olma ve destek verecek projeleri hayata geçirme amacıyla kurulan Gençler İçin İyilik Derneği, bunu amaçlarken gençlerimizin yalnızca maddi değil mental gereksinimleri konusunda desteklemeyi de hedeflemektedir.

Yarışmanın çıkış noktasını, son 1 yıldır tüm dünyayı etkileyen Pandemi sürecinde insanoğlunun bulunduğu yerküreye verdiği yaşam mücadelesi oluşturmakta. Dernek Başkanı Ayşen Laçinel zoom üzerinden gerçekleşen tanıtım toplantısında “Yaşamak için bir amacı, sorumluluğu olan her birey içinhayat anlamlı ve kıymetlidir. Yaşam hayali amaç? olduğunda,insan her durumda o hayale çıpa atar ve tutunur. Biz gençlerimizin kendi sorumluluklarını almasını ve dünyayı kasıp kavuran covid-19 sürecinde bu becerilerini hem kendilerine hem de topluma örnek olacak şekilde paylaşmalarını istiyoruz. Bu amaçla başlattığımız yarışmamıza ilgi beklediğimizden yüksek, umarım bir çıpa da biz atabilmişizdir. “dedi. 

Yine dernek üyelerinden ve yarışmamızın ismini koyan değerli oyuncu Tamer Levent, “2020 bize sorumluluk almayı ve yaşama sanatını beraberinde geliştirmeyi öğretti. Gençlerimizin bu anlamda bizlere katacakları birçok fikir ve projenin olacağına gönülden inanıyorum.” dedi. 

1.618 Ajansı kurucu Başkanı ve dernek üyesi Filiz Bilmiş,yarışma afiş tasarımını hazırlarken, derneğin logosunda olan deniz yıldızı figürünü merkez noktaya koyduklarını belirtip, “Bizim amacımız ulaşabileceğimiz kadar gencimize ulaşıp, kendi deniz yıldızı hikayemizi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Berat Bir, yarışmayı birçok üniversite ile işbirliği gerçekleştirerek hayata geçirdiklerini söyleyip “Eğitim hayatım boyunca hedeflediğim, gençlere birçok alanda dokunabilmeyi amaçladığım projeleri Gençler İçin İyilik Derneği çatısı altında hayata geçirebilmek, beni son derece mutlu ediyor. Nitekim ilk kurultayımıza çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katılım gerçekleştirip, paylaşımda bulunmasının değerinin tartışmasız çok önemlidir.” dedi. 

Yarışmanın jürisini, İletişim ve İnsan Kaynakları Danışmanı, Psikolojik Danışmanlık Uzmanı ve dernek başkanı Ayşen Laçinel, Prof. Dr. Afif Sıddıki, oyuncu Tamer Levent, TÜV SÜD TR CEO’su Emre Büyüklalfa, Emlak Konut TOKİ CFO’su Ercan Alioğlu, KFC Mena TR İK Müdürü Betül Emlek, Kanal Ekonomi Genel Müdürü Mehmet Gözcü, Parlak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Parlak, 1.618 Ajans Kurucu Ortağı Filiz Bilmiş, Ağaoğlu Şirketler Grubu Etkinlik ve Sponsorluk Müdürü Deniz Güler oluşturuyor. 

Yarışmaya katılmak son derece kolay;

Her yaştan üniversite öğrencisi, dilediği konuda ve türde bir çalışma ile bu yarışmaya katılabilir.

Örnek vermek gerekirse, hikaye, roman, senaryo, kısa film, klip, resim, beste, drama, bilimsel bir proje gibi farklı alanlardan katılım sağlanabilir.

Yarışma katılım dosyasında aşağıdaki bilgilerin yer almasını istenmekte ve ilgili projelerini info@genclericiniyilik.com adresine göndermeleri beklenmekte. 

Başvuru yapan kişinin isim soyadı, bağlı olduğu üniversite ve bölümü, yarışmaya katıldığı proje konusu, amacı, ana mesajı, proje türü, proje aktarımı, kapsam ve süreci ile birlikte, dernek tarafından ulaşılması gerektiği takdirde kullanılacak iletişim bilgileri. 

 

Başvuru için son tarih 30 Ocak 2021, saat 18:00. Sonuçlar ise 08 Şubat 2021 Pazartesi günü Gençler İçin İyilik sosyal medya hesaplarından açıklanıyor olacak. 

Ödüller; birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 2.000 TL ve dördüncüye mansiyon olarak belirlenmiştir. 

Dernek Hakkında

Gençler İçin İyilik Derneği 2020 yılında kuruldu. 

Derneğin üyelerini, eğitimden iş dünyasına, sanattan akademik camiaya kadar birçok alanda değerli kişiler oluşturmakta ve bu yolda balık vermektense balık tutmayı öğretmek temel amacı olmaktadır. 

Bu suretle seminerler, sertifika programları, destek yardım projeleri, staj ve part time çalışma fırsatları için yoğun bir şekilde çalışmaktadır. 

Detaylı bilgi için;

Ayşen Laçinel / Gençler İçin İyilik Derneği Başkanı

aysenlacinel@hotmail.com / 0 533 730 15 89 

Deniz Güler / Gençler İçin İyilik Derneği Üyesi

info@genclericiniyilik.com  / 0 537 281 55 70